Erwin is veriefd,....op Mendoza - Reisverslag uit Córdoba, Argentinië van Erwin Dekker - WaarBenJij.nu Erwin is veriefd,....op Mendoza - Reisverslag uit Córdoba, Argentinië van Erwin Dekker - WaarBenJij.nu

Erwin is veriefd,....op Mendoza

Door: Erwin

Blijf op de hoogte en volg Erwin

05 December 2009 | Argentinië, Córdoba

Mendoza, 29 November 2009

Afgelopen donderdag veilig geland in Santiago. Vandaaruit de bus gepakt naar Valparaiso, zo'n 2 uur richting de kust van chili. Ik dacht dat het een idyllisch klein dorpje zou zijn, maar het bleek dus een vrij grote stad te zijn, gebouwd op steile kliffen. De uitgaanswijk had ik al snel gevonden, super leuke restaurantjes en barretjes.

vrijdag een rondje vina del mar gedaan, de stad naast valparaiso. Kom je zomaar pelikanen tegen. De leven daar dus, helaas hadden ze hun bek niet vol vis, maar dobberden ze maar een beetje doelloos rond.

's avonds als afsluiting heerlijk gegeten met uitzicht op de oceaan. De laatste keer dat ik die zie (wie weet kom ik nogeens terug). En zaterdag ochtend om 8 uur de bus richting Mendoza.

Om een uurtje of 4 daar aangekomen, hostel gevonden midden in de barstraat. Effe lekker op een terrasje zitten dachtik, maar dat viel tegen. Restaurants beginnen pas rond 8 uur de terrassen buiten te zetten. Om 22 uur komen de eerste mensen en pas rond twaalf, een uur is het druk, maar dan ook echt druk. geen stoel was meer te vinden. Al met al heb ik dus lekker op tijd gegeten.

Daarna ben ik op zoek gegaan naar een kroeg waar ze volgens de lonely planet live muziek hadden. Niet gevonden, maar omdat ik vrij nodig een sanitaire stop moest maken m=ben ik maar een hotel ingedoken met een casino erbij. Even blijven hangen om bij "Craps" te kijken (dat spel met die dobbelstenen) en na een uurtje dacht ik dat ik het wel door had. Om 4 uur verliet ik het casino,....20 euro lichter,...maar wel dronken. Tijd voor een kroeg. Vlakbij een soort discotheek gevonden en een heineken besteld. Zou me 15 pesos kosten *iets minder dan 3 euro* ddus ik dacht dat het een klein flesje was. Krijgt meneer dus een hele liter voor z'n neus. Fijn.

Vandaag is het zondag dus rusten we uit. straks een tour boeken om morgen wat wijnhuizen te bezoeken en verder doe ik niets.

Donderdag 3 december, Mendozaq

jep, nogsteeds in mendoza. heerlijke stad. maandag een exclusieve wijntour gedaan, bij 3 huizen geweest in de Uco Valey. Andeluna, Salentein en O'Fournier. En bij de laatste een heerlijke lunch gehad. Was erg duur, maar het geld waard.

Dinsdag richtin Maipu. Daar fiets gehuurd en met 2 israeliers en een engelsman door de wijngaarden gefietst en proeverijen gedaan. Natuurlijk veel te lang bij de eerste paar wijngaarden blijven hangen zodat we niet elles gezien hebben, maar we kwamen redelijk dronken en voldaan weer aan bij de fietsverhuur. Met de bus terug.

Gister met een belg en een Auzzie een fles wijn in het park gedronken. Daarna een fles wijn op het dak van een kantoorgebouw, war een soort geheim rresturant zit. toen een proeverij gedaan met uitleg van de wijnmaker zelf, erg interresant. Gegeten bij Azafran, volgens mij het beste resstaurant van de stad. In het hostel aangesloten bij een kroegentoch, wat later geen kreoegentoch bleek te zijn. Uiteindelijk in een discotheek terecht gekomen met een Ier en een Oz. Rare dag, veel mensen leren kennen en ontzettend veel gedronken.

Vandaag dus brak. beetje rondhangen in het hostel, fles wijn gekocht, maar de moed nog niet gehad om 'm open te maken. vanavond misschien die gigantische bbq hier in het hostel aansteken en eeen paar goeie lappen vlees erop gooien. we zien wel. morgen richting cordoba.